top of page

KF De Goorse Bloesem tovert Heist-Goor om in Winter Wonderland



Op vrijdag 16 en zaterdag 17 december organiseerde Koninklijke Fanfare De Goorse Bloesem haar ‘Winter Wonderland – Dinerconcerten’ in PZ Ter Molen. “Ondertussen zijn onze dinerconcerten uitgegroeid tot een bekend begrip waar mensen van heinde en verre naartoe komen voor een avond vol muziek, ambiance en totaalspektakel!” vertelt mede-voorzitter Mathias Vleugels.

“De thema’s van voorgaande edities waren meestal geïnspireerd op landen. Zo speelden we al concerten in Amerikaans, Italiaans, Belgisch, Hollands en Frans thema. Een echt ‘over the top’ kerstconcert in feeëriek Winter Wonderland-thema, stond echter al langer op het verlanglijstje”, legt collega-voorzitter Ruben Dyck uit. Blij dat we dit na twee jaar gedwongen afwezigheid eindelijk hebben kunnen waarmaken.


We proberen de lat elk jaar weer hoger te leggen en dit zowel op vlak van muziek, diner als ambiance-gehalte, maar ik durf te stellen dat we er dit jaar weer vlot zijn over gesprongen.

“Onze formule is vrij uniek binnen het fanfare-landschap: de mensen komen naar ons voor een totaalbeleving. Wij willen verder gaan dan het klassieke muziekconcert”. De aanwezigen krijgen vooraf een volledig driegangenmenu, de zaal werd dit jaar tot in de puntjes in kerstthema aangekleed, het publiek krijgt zangboekjes om de grootste hits luid mee te zingen en lampjes en een kerstmuts om de sfeer helemaal compleet te maken. Er wordt gezongen, er wordt gedanst, er wordt gefeest. Ook is een optreden van de ‘Drie Goorse Tenoren’ een jaarlijkse traditie. “Het is wat als grap ontstaan”, legt Mathias uit, maar ondertussen is het de gewoonte dat enkele van onze muzikanten ook wat zangnummers te berde brengen om zo het publiek mee op sleeptouw te nemen. “Dit jaar ging het dak eraf tijdens onze après ski – medley”.




“We proberen de lat elk jaar weer hoger te leggen en dit zowel op vlak van muziek, diner als ambiance-gehalte”, stelt Mathias. “Maar ik durf te stellen dat we er dit jaar weer vlot zijn over gesprongen”.

Voor het eerst in zes edities konden we de kaap van 500 personen overschrijden. De reacties achteraf waren lovend. “Als de mensen onmiddellijk reserveren voor volgend jaar dan weet je dat het goed was”, lacht Ruben.


De editie van volgend jaar staat in elk geval al ingepland op 6 en 7 oktober 2023.

We zijn best fier op een dergelijk evenement in ons thuisdorp Heist-Goor. We hopen dit nog lang met onze fanfare te kunnen blijven organiseren en in de toekomst verder te kunnen uitbouwen. De editie van volgend jaar staat in elk geval al ingepland op 6 en 7 oktober 2023. “De mensen mogen gerust zijn, het belooft opnieuw spektakel te worden!”

68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page